ΑΡΘΡΑ

Εικόνα μαιευτικής παράλυσης

Η μαιευτική παράλυση αρχικά τρομάζει τους γονείς. Παρόλα αυτά το ποσοστό αποκατάστασης ανέρχεται στο 80% με 96% ειδικά όταν αντιμετωπισθεί από τις πρώτες δυο εβδομάδες ζωής του παιδιού. Η εξειδικευμένη παιδιατρική φυσικοθεραπεία είναι απαραίτητη.

Ραιβόκρανο. Είναι κάτι σοβαρό?Έρευνες σχετικές με τη συντηρητική θεραπεία του ραιβόκρανου όπως συμβαίνει στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία έχουν δείξει αποτελεσματικότητα με ποσοστό επιτυχίας από 61% έως 99% όταν η παρέμβαση ξεκινά πριν από το πρώτο έτος της ηλικίας.

Παιδί με υποτονίαΗ υποτονία μπορεί να προκληθεί από διάφορα προβλήματα υγείας ή λόγω προωρότητας και μπορεί να γίνει αντιληπτή από διάφορα σημάδια. Η παιδιατρική φυσικοθεραπεία παίζει σημαντικό ρόλο στην κινητική εξέλιξη του παιδιού με υποτονία.

Παιδί κάνει αναρρίχηση με το kidsphysiotherapy.grΗ αναρρίχηση συνδυάζει την πρόκληση του ύψους με τη δύναμη, την ευλυγισία και τον συντονισμό των κινήσεων. Μπορεί να βελτιώσει την δύναμη σύλληψης, τον έλεγχο της στάσης, την κινητικότητα και τον έλεγχο της σπαστικότητας σε παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. 

Το χειμερινό σκι ως θεραπευτική προσέγγισηΜπορεί το σκι να χρησιμοποιηθεί και ως μέσο θεραπευτικής άσκησης; Το πρόγραμμα προσαρμοσμένης χιονοδρομίας που εφαρμόζει το kids physiotherapy είναι βασισμένο στη μέθοδο της Anne-Marie Ducommun και αφορά παιδιά με ήπια έως μέτρια κινητική δυσκολία. Μάθετε τί μπορεί να προσφέρει.

Άσκηση επιμήκυνσης των μυών της γάμπας για τη φυσικοθεραπεία παιδιών που περπατούν στις μύτες των ποδιών Μπορεί η φυσικοθεραπεία να βοηθήσει τα παιδιά που περπατούν στις μύτες των ποδιών τους; Αν το παιδί σας δεν έχει ιστορικό προωρότητας ή νευρολογικών διαταραχών, έχει κατακτήσει στους προβλεπόμενους χρόνους τα αναπτυξιακά κινητικά ορόσημα και έχει αναπτύξει το περπάτημα στις μύτες των ποδιών του τότε πιθανά εμφανίζει την ιδιοπαθή μορφή.

Παιδιατρική φυσικοθεραπεία σε βρεφάκι για την κατάκτηση της πρηνής θέσηςΞεκινήστε να βάζετε το μωρό σας μπρούμυτα επάνω στην κοιλιά του όταν ακόμα είναι νεογέννητο. Ξεκινήστε με λίγα λεπτά και συνεχίστε ως και μια ώρα κατά διαστήματα όσο το βρέφος μεγαλώνει. Συνδυάστε τη διατήρηση της πρηνής θέσης με δραστηριότητες μπάνιου, αλλαγής πάνας και παιχνιδιού.

Πρηνή (μπρούμυτα) θέση κατά την παιδιατρική φυσικοθεραπείαΣυχνά γονείς αναφέρουν πως δε βάζουν το μωρό τους να ξαπλώνει επάνω στην κοιλιά του γιατί δεν του αρέσει και κλαίει. Κάποιοι γονείς παρεξηγούν την οδηγία του γιατρού για την αποφυγή της πρηνής θέσης κατά τον ύπνο και παραμελούν να την συμπεριλάβουν στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Η φυσικοθραπεία για την Αναπτυξιακή Διαταραχή του Συντονισμού των Κινήσεων των παιδιώνΜακροχρόνιες έρευνες δείχνουν ότι οι δυσκολίες στην κίνηση που αντιμετωπίζουν παιδιά με Αναπτυξιακή Διαταραχή του Συντονισμού των Κινήσεων σπάνια εξαλείφονται χωρίς ειδική παρέμβαση. Αντιθέτως, συνοδεύουν το παιδί σε όλο και περισσότερους τομείς της ζωής του.

Περνώντας το σκοινί από πάνωΣκοπός της παρούσας ανασκόπησης ήταν η συγκέντρωση και ανάλυση της διαθέσιμης βιβλιογραφίας σχετικά με την αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της κινητικής επίδοσης παιδιών με Αναπτυξιακή Διαταραχή του Κινητικού Συντονισμού (ΑΔΣ).