ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Η Κατερίνα Μάγκου από τη συμμετοχή της στους Παραολυμπιακούς 2014Από το 2010 η Κ. Μάγκου έχει λάβει μέρος σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ως ταξινομητής (classifier) αλλά και σε συνέδρια και επιστημονικές συναντήσεις για θέματα που αφορούν στον αθλητισμό για άτομα με αναπηρία.

Είναι Διεθνής Ταξινομητής (International Classifier) Αθλητών με Αναπηρία στη Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή από τον Δεκέμβριο του 2008 και στη Διεθνή Ομοσπονδία Τριάθλου από τον Απρίλιο του 2011.

Επίσης είναι μέλος της επιστημονικής ερευνητικής ομάδας του Παρατριάθλου. International Paralympic Committee logo

Έχει εισηγηθεί σεμινάρια σχετικά με την ταξινόμηση αθλητών με αναπηρία στο Αλπικό Σκι και Snowboard, στο Nordic Σκι και στο Παρατρίαθλο σε Αμερική, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Ιράν, Κορέα και Βραζιλία.

International Triathlon Union logo

Το 2006 υπήρξε μέλος της Ελληνικής αποστολής στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο στην Ιταλία. Το 2014 παραβρέθηκε στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στην Ρωσία μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής για θέματα ταξινόμησης.

Στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο 2016 εργάστηκε για το άθλημα του παρατριάθλου μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου.