ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

FAQ: 

Με ποιες διαταραχές ασχολείστε;

Με διαταραχές που επηρεάζουν την κινητική ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και με ορθοπεδικές και αναπνευστικές διαταραχές. Παθήσεις όπως εγκεφαλική παράλυση, γενετικά σύνδρομα, ραιβόκρανο, αλλά και ήπιες μορφές κινητικής καθυστέρησης που δεν παρουσιάζουν παθολογικά ευρήματα, όπως είναι η καθυστέρηση στην επίτευξη των κινητικών ορόσημων στην ανάπτυξη του παιδιού (αυξημένος μυϊκός τόνος στην ωμική ζώνη, στα άνω ή/και κάτω άκρα).

Χρειάζομαι κάποιον να με παραπέμψει;

Όχι απαραίτητα. Συμβουλευτείτε όμως τον παιδίατρο σας, ο οποίος θα σας δώσει μια πρώτη γνώμη. Για ραντεβού, απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 6946955790, ώστε να κανονιστεί η ώρα που εξυπηρετεί καλύτερα εσάς και το παιδί. Αν κριθεί ότι είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε μια σειρά φυσικοθεραπευτικών συνεδριών, θα σας δοθούν πληροφορίες στο τέλος της επίσκεψης.

Τι να περιμένω από την πρώτη επίσκεψη;

Η πρώτη επίσκεψη περιλαμβάνει μια λεπτομερή αξιολόγηση του παιδιού. Θα συζητηθούν οι προβληματισμοί σας, οι τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, οι στόχοι που έχετε για το παιδί σας. Μέσα από τη θεραπευτική παρέμβαση που θα ακολουθήσει θα συγκεντρωθούν πληροφορίες σχετικά με τις ικανότητες και δυνατότητες του παιδιού. Τέλος, θα σας δοθούν κάποιες πρώτες οδηγίες σχετικά με το χειρισμό του παιδιού στις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Πόσο διαρκεί μία συνεδρία;

Η θεραπευτική συνεδρία διαρκεί 45'. Η διάρκεια της μπορεί να τροποποιηθεί με βάση τις ανάγκες της συνεδρίας, το επίπεδο αντοχής/ανεκτικότητας του παιδιού, την ικανότητα συγκέντρωσης και συμμετοχής του.

Πόσο συχνές είναι οι συνεδρίες;

Αυτό εξαρτάται πάντοτε από την κατάσταση του παιδιού. Κατά την πρώτη επίσκεψη θα συζητηθεί η πιο ωφέλιμη συχνότητα για το παιδί.

Ποιες είναι οι διαθέσιμες ώρες και μέρες για ραντεβού;

Όλες οι ώρες από το πρωί έως και αργά το απόγευμα σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Τα ραντεβού είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή, αυτό όμως μπορεί να τροποποιηθεί και να πραγματοποιηθούν συνεδρίες Σάββατο ή/και Κυριακή αν χρειαστεί να καλυφθούν ώρες που ακυρώθηκαν.

Πόσο κοστίζει μια θεραπεία;

Αυτό εξαρτάται από τη συχνότητα των συνεδριών, τη διάρκεια της συνεδρίας και την περιοχή όπου θα παρέχονται οι θεραπευτικές συνεδρίες.